Sony Lens E-mount FE 24 mm f/1.4 GM [SEL24F14GM]

Sony Lens E-mount FE 24 mm f/1.4 GM [SEL24F14GM]

Προϊόντα από Sony

Κωδικός Προϊόντος: 45538
Διαθέσιμο
Εκπληκτική ανάλυση F1,4 σε έναν φορητό σταθερό φακό
Χαρακτηριστικά Φακών
Συμβατός με Sony E
Τύπος Φακού Σταθερός Φακός
Εστιακή Απόσταση Ευρυγώνιος
Συμβατό Φορμά APS-C και Full Frame
Φωτεινότητα f / 1.4
Σταθεροποιητής Εικόνας Όχι
Τύπος Εστίασης Αυτόματη Εστίαση (AF)
Σειρά Φακού GM
Ελάχιστη Εστιακή Απόσταση 0.24m
Διάμετρος Φίλτρου 67mm
Εγγύηση Φακού 1 έτος - Επίσημης Ελληνικής Αντιπροσωπείας
Δωρεάν Μεταφορικά
  • 1,650.00€

    1,699.00€

Προδιαγραφές φακού

 

Βάση

Sony E-mount

 

Φορμά

Πλήρες καρέ 35 mm

 

Εστιακή απόσταση (mm)

24

 

Εστιακή απόσταση αντίστοιχη 35mm (APS-C)

36

 

Στοιχεία και επίστρωση

10-13

 

Γωνία θέασης (35mm)

84゚

 

Γωνία θέασης (APS-C)

61゚

 

Μέγιστο διάφραγμα (F)

1,4

 

Ελάχιστη τιμή διαφράγματος (F)

16

 

Λεπίδες διαφράγματος

11

 

Κυκλικό διάφραγμα

Ναι

 

Ελάχιστη απόσταση εστίασης

0,24 m (0,79 ft)

 

Μέγιστος λόγος μεγέθυνσης (x)

0,17

 

Διάμετρος φίλτρου (mm)

67

 

Σταθεροποίηση εικόνας (Steadyshot)

- (έχει ενσωματωθεί)

 

Τύπος καλύμματος

Πεταλοειδές σκίαστρο, τύπου μπαγιονέτ

  • Σκίαστρο (μοντέλο): ALC-SH154

  • Εμπρός κάλυμμα φακού: ALC-F67S

  • Πίσω κάλυμμα φακού: ALC-R1EM

  • Θήκη

Η τεχνολογία αιχμής στη σειρά G Master πετυχαίνει απόδοση ακριβείας, με σταθερή υψηλή ανάλυση και φυσική αποεστίαση φόντου (bokeh), ακόμα και στο ευρύτερο διάφραγμα F1,4.

  • E-mount πλήρους καρέ
  • Σταθερός ευρυγώνιος φακός F1,4 G Master
  • Εκπληκτική ανάλυση F1,4 σε έναν φορητό σταθερό φακό

 

Εκπληκτική ανάλυση F1,4 σε έναν φορητό σταθερό φακό

Εκπληκτική ανάλυση F1,4 σε έναν φορητό σταθερό φακό

Η τεχνολογία αιχμής στη σειρά G Master πετυχαίνει απόδοση ακριβείας, με σταθερή υψηλή ανάλυση και φυσική αποεστίαση φόντου (bokeh), ακόμα και στο ευρύτερο διάφραγμα F1,4. Ο φακός είναι μικρός και ο πιο ελαφρύς στην κατηγορία του, μεγιστοποιώντας το πλεονέκτημα εύκολης μεταφοράς των E-mount. Επιπλέον, προσφέρει γρήγορη και ακριβή οδήγηση αυτόματης εστίασης, καθώς και αξιοπιστία που την καθιστά εξαιρετική λύση για επαγγελματίες.

Εξαιρετική ανάλυση σε όλο το εύρος της εικόνας

Εξαιρετική ανάλυση σε όλο το εύρος της εικόνας

Δύο εξαιρετικά ασφαιρικά στοιχεία, ένα για το εμπρός στοιχείο, αντισταθμίζουν αποτελεσματικά την απόκλιση κόμης, την καμπύλωση πεδίου και τον αστιγματισμό που μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα με τα ευρυγώνια οπτικά στοιχεία μεγάλου διαφράγματος, παρέχοντας εξαιρετική ανάλυση σε ολόκληρη την επιφάνεια της εικόνας, ακόμα και στις λήψεις με εντελώς ανοιχτό διάφραγμα στα F1,4.

Τα γυάλινα στοιχεία ED ελέγχουν τις χρωματικές αποκλίσεις

Τα γυάλινα στοιχεία ED ελέγχουν τις χρωματικές αποκλίσεις

Τρία γυάλινα στοιχεία ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) έχουν ενσωματωθεί προσεκτικά στην οπτική διαδρομή του φακού για να ελαχιστοποιήσουν την αξονική και πλευρική χρωματική απόκλιση, διατηρώντας τη βέλτιστη ευκρίνεια σε ολόκληρη την εικόνα.

Οπτική σχεδίαση αιχμής που αναπαράγει πιστά τα σημεία φωτός

Οπτική σχεδίαση αιχμής που αναπαράγει πιστά τα σημεία φωτός

Η οπτική σχεδίαση τελευταίας τεχνολογίας ενσωματώνει δύο εξαιρετικά ασφαιρικά στοιχεία ακριβείας, αποτρέποντας την οβελιαία αντανάκλαση, μια συνηθισμένη απόκλιση στους φακούς μεγάλου διαφράγματος. Η οβελιαία αντανάκλαση είναι ένα φαινόμενο που προκαλεί αφύσικη εξάπλωση των πηγών με σημεία φωτός, και φαίνεται κάπως σαν ένα πουλί που ανοίγει τα φτερά του, και γίνεται πιο έντονο προς την περιφέρεια της εικόνας. Η φυσική αναπαραγωγή των σημείων φωτός είναι ιδιαίτερα σημαντική για σκηνές που περιλαμβάνουν άστρα ή φώτα της πόλης τη νύχτα, για παράδειγμα. (1. Μια λήψη άστρου με τη FE 24mm F1.4 GM, χωρίς ίχνος οβελιαίας αντανάκλασης. 2. Έντονη οβελιαία αντανάκλαση σε μια λήψη άστρου με συμβατικό φακό 24 mm f1,4.)

Η αντιανακλαστική επίστρωση νανοκρυστάλλων βελτιώνει την αποτροπή αναλαμπών

Η αντιανακλαστική επίστρωση νανοκρυστάλλων βελτιώνει την αποτροπή αναλαμπών

Η αυθεντική τεχνολογία αντιανακλαστικής επίστρωσης νανοκρυστάλλων της Sony αποτελεί αποτελεσματική λύση, καθώς αποτρέπει τις εσωτερικές αντανακλάσεις που μπορεί να προκαλέσουν λάμψεις και είδωλα. Έτσι, επιτυγχάνεται η ιδανική αντίθεση και ευκρίνεια σε όσο το δυνατόν περισσότερες συνθήκες λήψης. (1. Αντι-ανακλαστική επίστρωση νανοκρυστάλλων / 2. Γυαλί / 3. Μεταδιδόμενο φως)

Μικρή και ελαφριά σχεδίαση

Μικρή και ελαφριά σχεδίαση

Η νέα οπτική σχεδίαση μειώνει τη συνολική διάμετρο του φακού, αξιοποιώντας δύο ασφαιρικά στοιχεία, ένα για τον μπροστινό φακό, και συνδυάζεται με το νέο σύστημα οδήγησης εστίασης DDSSM (Direct Drive SSM), επιτυγχάνοντας το ιδιαίτερα μικρό βάρος των 445 γραμμαρίων (15,7 oz.). Το μειωμένο μέγεθος και βάρος του συγκεκριμένου φακού τον καθιστά ιδανική επιλογή για το σώμα μικρών διαστάσεων των E-mount.

11 λεπίδες που βελτιώνουν την αποεστίαση φόντου (bokeh)

11 λεπίδες που βελτιώνουν την αποεστίαση φόντου (bokeh)

Ο μηχανισμός διαφράγματος του φακού διαθέτει 11 λεπίδες, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει χρησιμοποιηθεί σε φακούς α, και κυκλική σχεδίαση που διατηρεί ένα σχεδόν απόλυτα κυκλικό διάφραγμα, ακόμα και όταν ο φακός ρυθμίζεται σε έως και 1 ή 2 θέσεις στοπ, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να πετύχετε όμορφη, κυκλική αποεστίαση φόντου (bokeh). Έτσι ενισχύεται η απαλή, ομαλή αποεστίαση φόντου (bokeh) που πραγματικά κάνει το θέμα να ξεχωρίζει.

Υψηλής ισχύος DDSSM με νέα σχεδίαση βελτιστοποιημένο για τον φακό

Υψηλής ισχύος DDSSM με νέα σχεδίαση βελτιστοποιημένο για τον φακό

Η νέα σχεδίαση του συστήματος οδήγησης εστίασης υψηλής ισχύος DDSSM (Direct Drive SSM) συνεισφέρει στη μείωση του μεγέθους και του βάρους, αποδίδοντας ταυτόχρονα τρεις φορές υψηλότερη ώθηση από το προηγούμενο σύστημα. Η αυξημένη ισχύς του νέου συστήματος DDSSM προσφέρει πιο γρήγορη, πιο ακριβή, πιο αθόρυβη δυνατότητα οδήγησης αυτόματης εστίασης, για εκπληκτική απόδοση κατά τη λήψη φωτογραφιών και ταινιών.

Εύκολη κατάργηση κλικ για ταινίες

Εύκολη κατάργηση κλικ για ταινίες

Ο δακτύλιος διαφράγματος προσφέρει το είδος της αμεσότητας και της απόκρισης που χρειάζονται οι επαγγελματίες για τη φωτογράφιση και τη λήψη βίντεο. Ένας διακόπτης κλικ ενεργοποίησης/απενεργοποίησης ON/OFF επιτρέπει στις θέσεις κλικ να ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται κατά περίπτωση. Η ενεργοποίηση των θέσεων κλικ παρέχει χειροκίνητο έλεγχο που μπορεί να διευκολύνει τη μέτρηση του βαθμού προσαρμογής του δακτυλίου μέσω αφής και αποτελεί, επομένως, καλή επιλογή για στατική φωτογραφία. Όταν οι θέσεις κλικ απενεργοποιούνται, ο δακτύλιος διαφράγματος μετακινείται ομαλά και ήσυχα, παρέχοντας απρόσκοπτο και αθόρυβο έλεγχο για κινηματογράφηση.

Ομαλή, ευέλικτη λειτουργία

Ομαλή, ευέλικτη λειτουργία

Ένα κουμπί διατήρησης της εστίασης μπορεί να προσαρμοστεί από το μενού στο σώμα της μηχανής. Ο χρήστης μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση σε μια δευτερεύουσα λειτουργία που έχει αντιστοιχιστεί στο κουμπί διατήρησης της εστίασης, όπως στη λειτουργία "Grid Lines" (Γραμμές πλέγματος), για να ελέγχει τη σύνθεση κατά τη λήψη τοπίων, ή στη λειτουργία "White balance" (Ισορροπία λευκού), για να προσαρμόζει την ισορροπία λευκού, ώστε αυτή να ταιριάζει με τις συνθήκες φωτισμού, ή για να δημιουργεί μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα.

Απόλυτη αξιοπιστία σε δύσκολες συνθήκες

Ο δακτύλιος εστίασης διαθέτει ελαστικό υλικό που διευκολύνει τον χειρισμό, ακόμα και στις χαμηλές θερμοκρασίες και ένα κουμπί κλειδώματος του σκιάστρου φακού που αποτρέπει την ανεπιθύμητη αποκόλληση του σκιάστρου κατά τη μεταφορά, ενώ η σχεδίαση για αντοχή στη σκόνη και στην υγρασία ενισχύει την αξιοπιστία για εξωτερική χρήση.

Ευέλικτος έλεγχος εστίασης με την άκρη των δακτύλων σας

Ευέλικτος έλεγχος εστίασης με την άκρη των δακτύλων σας

Ο διακόπτης λειτουργίας εστίασης προσφέρει τη δυνατότητα γρήγορης επιλογής αυτόματης ή μη αυτόματης εστίασης, για να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες λήψης.

Εμπρός στοιχείο με επίστρωση φθορίου

Εμπρός στοιχείο με επίστρωση φθορίου

Η επίστρωση φθορίου στο μπροστινό στοιχείο αποτρέπει την επικόλληση δακτυλικών αποτυπωμάτων, σκόνης, νερού, ελαίων και λάσπης και διευκολύνει το καθάρισμα της επιφάνειας του φακού.

Εξαιρετική απόκριση και έλεγχος ακριβείας γραμμικής εστίασης

Εξαιρετική απόκριση και έλεγχος ακριβείας γραμμικής εστίασης

Ο δακτύλιος εστίασης διαθέτει μη αυτόματη εστίαση γραμμικής απόκρισης για εντυπωσιακό και άμεσο έλεγχο μη αυτόματης εστίασης. Η εστίαση αλλάζει γραμμικά αποκρινόμενη στην περιστροφή του δακτυλίου εστίασης, προσφέροντας στον χρήστη την αμεσότητα του ελέγχου που χρειάζεται για γρήγορη μη αυτόματη εστίαση ακριβείας.

Γράψτε μια κριτική

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να γράψετε κριτική

Ετικέτες: Sony Lens E-mount FE 24 mm f/1.4 GM [SEL24F14GM], 45538, Sony