Δημιουργικές ασχολίες για φωτογράφους στο σπίτι.

Δημιουργικές ασχολίες για φωτογράφους στο σπίτι.

Για πολλούς η φωτογραφία είναι ένας λόγος να βγείς από το σπίτι. Τι γίνεται λοιπόν όταν αυτό δεν είναι εφικτό.

Παρακάτω μερικά δημιουργικά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου : 


Πορτρέτα ! 

Εξασκήσου στην λήψη πορτρέτων , μέλη της οικογένειας , συγκάτοικοι , σύντροφοι , με όποιον είσαι στο σπίτι.

Θα τελειοποιήσεις τις τεχνικές σου και θα ανακαλύψεις καινούργιες ώστε να τις εφαρμόσεις όταν έρθει η ώρα. 

Είσαι μόνο/η στο σπίτι ; Το αυτο-πορτρέτο είναι ένα μέσω έκφρασης  για πολλούς καλλιτέχνες , το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα τριπόδι και ένα shutter release για τη μηχανή σου.


-Tip: Ανακάλυψε την εστιακή απόσταση που σου αρέσει , μη φοβάσαι να κάνεις 2 βήματα μπροστά και 2 βήματα πίσω.  


Safari !

Δε χρειάζεται να είσαι στον Αμαζόνιο για να κάνεις φωτογραφικό safari . Το κατοικίδιο σου , η γάτα ο σκύλος , όλα τα μικρά ζώα θα σου είναι χρήσιμα ( μη ξεχνάς τα πουλιά !!)   

Δεν είναι μόνο το πόσο γλυκό ή όμορφο μπορεί να βγει ένα ζώο και να το στείλετε στους φίλους σας. Φωτογραφίζοντας ζώα θα εξασκηθείτε στις γωνίες λήψεις και στη γρήγορη χρήση της μηχανής σας καθώς οι απότομες και απρόβλεπτες κινήσεις ενός ζώου μας εκπαιδεύουν για πολλές περιπτώσεις. 

-Tip: Ένα μονόποδο θα σε γλυτώσει από πολλές κουνημένες φωτογραφίες και θα σου δώσει την ευελιξία να ακολουθήσεις το θέμα σου.


Δες τα πράγματα από κοντά !

Ανακάλυψε τον κόσμο του still life , ένας κόσμος που χρειάζεται υπομονή γνώσεις, φαντασία και πολύ χρόνο να κατακτήσεις. 

Ένας κόσμος με αμέτρητες δυνατότης και προοπτικές , με μόνο όριο την φαντασία σας. Φαγητό , αντικείμενα , επιφάνειες , ακόμα και δικές σου συνθέσεις μπορούνε να σε κρατήσουν απασχολημένο/η για ώρες . Η δημιουργία μιας σύνθεσης από την αρχή μπορεί να μοιάσει με τη δημιουργία ενός πίνακα ή ενός γλυπτού και να σου δώσει ανεκτίμητες φωτογραφικές εμπειρίες για το μέλλον. 

Μη ξεχνάς να χρησιμοποιείς φωτιστικές πηγές με ίδια θερμοκρασία χρώματος, ιδανικά φωτισμό Daylight για να αποτυπώσεις σωστά τα χρώματα. Εαν δε θέλεις να ασχοληθείς με φώτα μπορείς να πάρεις έναν έτοιμο κύβο φωτογράφισης με ενσωματωμένα φώτα για σωστό φωτισμό.  

Εαν θες να πας κοντά... πολύ κοντά , υπάρχουν αρκετοί τρόποι να το πετύχεις,  Close-up φίλτρα , Reverse rings , Extension tubes αλλά το ιδανικό πάντα είναι ένας φακός macro σε συνδυασμό με σωστό φωτισμό Daylight . 

-Tip: Παίξε με το βάθος πεδίου και δες προϊόντα και συνθέσεις να μεταμορφώνονται. 

Φτιάξε το Αρχείο σου !

Ένα θετικό του να μένεις μέσα είναι ότι έχεις την δυνατότητα να δεις από κοντά και σε βάθος αυτά που έχεις τραβήξει. Να δεις τα λάθη που έκανες , γιατί τα έκανες και πως μπορούσες να τα αποφύγεις. 

Στην ψηφιακή εποχή , που τραβάμε ατελείωτες φωτογραφίες , είναι δύσκολο να κρατάμε ένα σωστά οργανωμένο αρχείο, ιδικά στους ρυθμούς της καθημερινότητας . Τώρα είναι η ώρα να οργανώσεις το αρχείο σου , να μπορείς να βρίσκεις αυτό που θέλεις όταν το χρειάζεσαι. Μη ξεχνάς να κάνεις τα απαραίτητα back up της δουλειάς σου  για να μη κλαις μετά. 

-Tip: Βάλε λέξεις κλειδιά στις φωτογραφίες, ώστε να μπορείς να τις βρίσκεις πιο εύκολα όταν τις ψάχνεις με μία απλή αναζήτηση.

Συντήρηση ! 

Εαν επιλέξεις να μην χρησιμοποιήσεις τον εξοπλισμό σου αυτό το διάστημα , μη ξεχνάς πόσο σημαντικό είναι να κρατάς τις μπαταρίες σου σε καλή λειτουργία. Φόρτιζε και ξεφόρτιζε όλες τις μπαταρίες σου τουλάχιστον μια φορά τον μήνα , η αχρηστία σκοτώνει τις δυνατότης της μπαταρίας. 

Αναδιοργάνωσε τις τσάντες μεταφοράς του εξοπλισμού σου. Δες τι πρέπει να κουβαλάς μαζί σου , τι σου έχει λήψη από τις εξορμήσεις σου και πρέπει να έχεις μαζί σου, φτιάξε check lists με το τι πρέπει να έχει μια τσάντα μέσα ανάλογα την φωτογράφιση ώστε να είσαι πάντα προετοιμασμένος και να μην ψάχνεσαι την τελευταία στιγμή , αλλά και να μην κουβαλάς συνέχεια  όλο τον εξοπλισμό σου.

Καθάρισε τα φίλτρα που ανα διαστήματα χρησιμοποιείς και έχεις κάπου μέσα στη τσάντα σου, τώρα είναι η ώρα να κάνεις και έναν καλό βαθύ καθαρισμό στη μηχανή σου , απλά γιατί είναι η μηχανή σου. Πρόσεχε όμως να χρησιμοποιείς μόνο ενδεδειγμένα Προϊόντα Καθαρισμού για το κάθε σημείο της μηχανής σου. 

-Tip: Η καλή οργάνωση του εξοπλισμού θα σε γλυτώσει από αχρείαστες αγορές πραγμάτων που έχεις ήδη ή έχεις χάσει.

Studio ! 

Φτιάξε επιτέλους εκείνο το home studio που ήθελες. Μπορείς να αρχίσεις να μετράς να σχεδιάζεις και να οργανώνεις σιγά σιγά το στούντιο που πάντα ήθελες. 

Διάλεξε εάν θέλεις studio flash ή σταθερό φωτισμό , τι φόντα θα βάλεις και πως θα τα σταθεροποιήσεις, τι εξαρτήματα θα χρειαστείς και πως θα τα κάνεις όλα μαζί να δουλέψουν. Διάβασε , δες βίντεο και βάλε μπροστά το όνειρο σου για να έχεις το στούντιο που θέλεις με δυνατότητες που θα σε ικανοποιούν.   

-Tip: Στερέωσε τα φώτα σου με Wall boom για να γλυτώσεις χώρο και μπλέξιμο με καλώδια.


#menoumes_spiti