Nikon Flash Speedlight SB-5000

Nikon Flash Speedlight SB-5000

Προϊόντα απόNikon
Κωδικός Προϊόντος: 42706
Διαθεσιμότητα: Παράδοση 4 έως 7 μέρες
Χαρακτηριστικά για Φλας
Συμβατό με Nikon
  • 679,00€


Φωτίστε σωστά με το SB-5000, το πρώτο Speedlight της Nikon με χειρισμό μέσω ραδιοσυχνότητας.

Γρήγορο, αξιόπιστο και ευέλικτο, το SB-5000 χαρίζει απαράμιλλη απόδοση φωτισμού τόσο στο στούντιο όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Με τα ραδιοηλεκτρικά σήματα είναι δυνατόν να δημιουργήσετε πολύπλοκες ρυθμίσεις εργασίας εντός και εκτός φωτογραφικής μηχανής σε αποστάσεις 30 m: τώρα πλέον μπορείτε να εργαστείτε σε οποιοδήποτε περιβάλλον όπου η οπτική επαφή παρεμποδίζεται ή τα οπτικά σήματα εξασθενούν λόγω του έντονου ηλιακού φωτός. Το νέο ενσωματωμένο σύστημα ψύξης δίνει τη δυνατότητα λήψης έως και 100 ριπών με το φλας σε πλήρη ισχύ. Ιδανικά για τους φωτογράφους που δεν μπορούν να χάσουν ούτε στιγμή καθώς θα μπορούσε να είναι η πιο καθοριστική, το ελαφρύ και compact SB-5000 περιλαμβάνει βολικά στοιχεία ελέγχου για εύκολο χειρισμό.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΌ ΦΛΑΣ SPEEDLIGHT ΓΙΑ ΑΣΎΓΚΡΙΤΗ ΑΠΌΔΟΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΎ

Κατασκευασμένο για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επαγγελματιών τόσο στις αποστολές όσο και στο στούντιο, το SB-5000 είναι ένα φλας Speedlight i-TTL συμβατό με φωτογραφικές μηχανές D-SLR με φορμά FX και DX. Αυτό το φλας Speedlight λειτουργεί ως μονάδα φλας με σύνδεση hot shoe, ασύρματου εντολέα ή απομακρυσμένης μονάδας και αποτελεί μέρος του συστήματος δημιουργικού φωτισμού Nikon (Creative Lighting System). Είναι το πρώτο φλας Nikon Speedlight όπου παρέχεται χειρισμός μέσω ραδιοσυχνότητας, έτσι ώστε να μην είναι πλέον απαραίτητο να είναι σε οπτική επαφή το βασικό και το δευτερεύον φλας και να εξασφαλίζεται μεγαλύτερη αξιοπιστία κατά τις λήψεις κάτω από έντονο ηλιακό φως. Για τις καταστάσεις όπου απαιτούνται γρήγορες λήψεις, με το νέο ενσωματωμένο σύστημα ψύξης της Nikon το φλας μπορεί να ανάβει συνεχόμενα περισσότερες φορές και αποφεύγονται οι ανεπιθύμητες διακοπές λειτουργίας. Περιλαμβάνονται και άλλα χαρακτηριστικά όπως, αριθμός οδηγού 34,5 καθώς και μεγάλο εύρος zoom στο φορμά FX, 24-200 mm (14 mm με ευρύ πίνακα). Η βελτιωμένη σχεδίαση των στοιχείων ελέγχου και των μενού εξασφαλίζει ομαλή λειτουργία ενώ ο συμπαγής και ελαφρύς σχεδιασμός παρέχει άνετο χειρισμό της φωτογραφικής μηχανής. Υπάρχουν τρία μοτίβα φωτισμού για απόλυτο έλεγχο της κάλυψης φλας για συγκεκριμένα περιβάλλοντα λήψης. Ο ενσωματωμένος ευρύς πίνακας και ο ανακλαστήρας τύπου κάρτας καθώς και ο παρεχόμενος θόλος διάχυσης, συνδυάζονται με τα προαιρετικά φίλτρα χρωμάτων της Nikon, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο τις δημιουργικές επιλογές σας.

 

ΕΛΈΓΞΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΈΣ ΚΑΤΑΣΤΆΣΕΙΣ: ΠΡΟΗΓΜΈΝΟΣ ΑΣΎΡΜΑΤΟΣ ΦΩΤΙΣΜΌΣ ΜΕ ΧΕΙΡΙΣΜΌ ΜΈΣΩ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΌΤΗΤΑΣ

Κατασκευασμένο για να ανταποκρίνεται στις δύσκολες συνθήκες λήψης, το φλας SB-5000 υποστηρίζει πλήρως τη νέα λειτουργία χειρισμού μέσω ραδιοσυχνότητας στο προηγμένο σύστημα δημιουργικού φωτισμού (Creative Lighting System (CLS)) της Nikon. Μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε διατάξεις μίας ή πολλών μονάδων φλας με το SB-5000 και το ασύρματο τηλεχειριστήριο WR-R10. Η δυνατότητα του SB-5000 να ανταποκρίνεται με ευελιξία στις απομακρυσμένες προκλήσεις του φωτισμού σάς επιτρέπει να δημιουργείτε και να ελέγχετε ουσιαστικά οποιαδήποτε ρύθμιση φλας, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων πολύπλοκων ρυθμίσεων. Όταν χρησιμοποιείται με το ασύρματο τηλεχειριστήριο WR-R10, υποστηρίζονται έως και έξι ομάδες μονάδων SB-5000. Υποστηρίζεται επίσης πλήρως ο έλεγχος μέσω οπτικής επικοινωνίας, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν Speedlight παλαιού τύπου για διατάξεις πολλαπλών φλας.

 

ΈΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΌ ΦΛΑΣ SPEEDLIGHT ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΊΖΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΊΝΕΤΑΙ

Το SB-5000 είναι σχεδιασμένο για να αποδίδει εξαιρετικά σε όλη τη διάρκεια μιας εκδήλωσης χωρίς να υπερθερμαίνεται. Προκειμένου να ανταπεξέρχεται σε καταστάσεις που απαιτούν γρήγορες λήψεις, στο SB-5000 έχει ενσωματωθεί το νέο σύστημα ψύξης Speedlight της Nikon, το πρώτο παγκοσμίως* ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας σε compact μονάδες φλας τύπου clip-on. Γρήγορο και αξιόπιστο, επιτυγχάνει τον εντυπωσιακό αριθμό 120 λάμψεων σε μεσοδιαστήματα 5 δευτερολέπτων ή 84 λάμψεων σε μεσοδιαστήματα 3 δευτερολέπτων. Είναι δυνατή η λήψη πάνω από 100 συνεχόμενων λήψεων με το φλας να λειτουργεί σε πλήρη ισχύ. Το σύστημα εξουδετερώνει τη δημιουργία θερμότητας εντός της κεφαλής φλας για την αποφυγή της υπερθέρμανσης. Η αντιθερμική προστασία ποτέ δεν υπήρξε καλύτερη.

 

*Στο φλας SB-5000 περιλαμβάνεται για πρώτη φορά παγκοσμίως σύστημα ψύξης σε μονάδα φλας μικρού μεγέθους τύπου clip-on, με βάση στοιχεία έως και την 1η Σεπτεμβρίου του 2015.

 

ΟΜΑΛΉ ΕΝΣΩΜΆΤΩΣΗ ΣΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΈΝΟ ΠΡΟΗΓΜΈΝΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΎ ΦΩΤΙΣΜΟΎ (CREATIVE LIGHTING SYSTEM) ΤΗΣ NIKON

Στο κέντρο του SB-5000 είναι το σύστημα ελέγχου φλας i-TTL (intelligent Through-The-Lens) της Nikon, το οποίο επιτρέπει στα φλας Speedlight της Nikon να μοιράζονται βασικές πληροφορίες έκθεσης με τις φωτογραφικές μηχανές D-SLR που είναι συμβατές με CLS. Το φλας SB-5000 μπορεί να ελέγχεται μέσω ραδιοσυχνότητας ως μέρος μιας ρύθμισης Προηγμένου ασύρματου φωτισμού ή παραδοσιακά μέσω οπτικής επικοινωνίας. Υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερου ελέγχου χειρισμού χάρη στον ενιαίο έλεγχο φλας που εξασφαλίζει ένα πρόσθετο επίπεδο ελέγχου συστήματος. Μπορείτε πλέον να χειρίζεστε το SB-5000 ή να αλλάζετε τις ρυθμίσεις του από το μενού της φωτογραφικής μηχανής ή από έναν υπολογιστή όπου εκτελείται το Camera Control Pro 2, όταν η μονάδα είναι συνδεδεμένη στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής.

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΜΙΚΡΏΝ ΔΙΑΣΤΆΣΕΩΝ ΚΑΙ ΆΝΕΤΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΌΣ

Ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του και πιο εύχρηστο, το SB-5000 έχει επανασχεδιαστεί με γνώμονα την άνεση. Θα δείτε τη διαφορά από τη στιγμή που θα συνδέσετε το SB-5000 στη φωτογραφική μηχανή σας ή που θα το τοποθετήσετε απλά στο σάκο ταξιδίου σας: το compact σώμα του φλας ζυγίζει μόλις 420 g. Ο λιτός σχεδιασμός του πίνακα ελέγχου έχει αφήσει χώρο για μια μεγάλη και ευανάγνωστη οθόνη πληροφοριών. Με έναν κυκλικό πολυεπιλογέα και το κουμπί «i» έχετε γρήγορη πρόσβαση στις συχνά χρησιμοποιούμενες ή εξατομικευμένες λειτουργίες: για παράδειγμα, το κουμπί «i» εμφανίζει αμέσως τις βασικές ρυθμίσεις φλας για τις φωτογραφίσεις με ένα φλας ή για τον προηγμένο ασύρματο φωτισμό σαν λίστα. Όπως και στο προηγούμενο μοντέλο, η κεφαλή φλας του SB-5000 κλίνει προς τα κάτω κατά 7° ή προς τα επάνω κατά 90° και περιστρέφεται κατά 180° οριζόντια αριστερά και δεξιά.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε